Voeren van menselijke verzuimgesprekken

Itinera ondersteunt met deze opleiding de leidinggevenden om het ziekteverzuim binnen de organisatie efficiënter en mensgericht te managen. Het is voor de organisatie belangrijk dat de managers oog hebben voor signalen die kunnen leiden naar ziekteverzuim en dat er bij (langdurige) ziekte een gepaste communicatie en coaching gebeurt door de leidinggevenden.

Een opleiding rond ziekteverzuim sluit aan bij de interne bedrijfsprocessen van de organisatie zoals : de interne regels, afspraken en policy wat betreft het melden van ziekte, het verlengen hiervan, het opvolgen door leidinggevenden, het sturen van een controle arts en dergelijke.

De volgende vragen komen aan bod :
  • Wat is verzuim?
  • Is het huidige verzuimbeleid mensgericht?
  • Wat is de rol en impact van de leidinggevende?
  • Hoe voer ik een efficiënt en mensgericht verzuimgesprek?

Doelgroep

Iedere leidinggevende die inzicht wil krijgen in het fenomeen verzuim en wil leren hoe hij de medewerker aanspreekt over en coacht inzake het verzuim.

Contacteer ons hier

Contacteer ons