Geef stress een plek in uw (werk)leven

In deze opleiding bieden wij concrete handvatten en diverse tools aan rond het omgaan met stress in de werksituatie, allen makkelijk toepasbaar in de praktijk. De deelnemers hebben op einde van de opleiding geleerd hoe ze meer greep op hun eigen (werk)stress kunnen krijgen. Naast de aandacht voor het leren herkennen van belangrijke stresssituaties, blijven we op een leerrijke en interactieve manier stilstaan bij het ontdekken van een persoonlijke en duurzame aanpak van stress. Volgende thema’s staan in deze opleiding centraal:

Wat is stress en hoe kan ik het herkennen?

  • Hoe zit het met ‘mijn’ stress?
  • Hoe kan ik invloed uitoefenen op factoren die mijn stressbelasting bepalen?
  • Hoe kan er ingewerkt worden op factoren die mijn draagkracht bevorderen?
  • Hoe kan ik de balans tussen draaglast en draagkracht in evenwicht houden?
  • In welke mate ben ik burnout-gevoelig? Wat dien ik te ondernemen?
  • Welke oefeningen helpen me om mijn stressniveau te verminderen?

Doelgroep

Elke medewerker die beter wil leren omgaan met stress in zijn werksituatie en vaardigheden wil ontwikkelen om  te begrijpen, te voorkomen en duurzaam te beheersen.