Gepaste baan

Ik werk gemiddeld 50 uren/week,voel me compleet leeg en slaap heel slecht

Sinds een 4-tal jaren werk ik als secretaresse voor een groot advocatenkantoor te Gent. De sfeer is er aangenaam en ik heb een goede band met mijn collega’s. Ik doe mijn job met veel overgave en sta erop dat alles wat van me verwacht wordt.

Ik denk dat het inderdaad steeds zin heeft om nog verder te studeren hoe oud je ook mag zijn. Zoals je zelf aangeeft, draagt het in eerste instantie bij tot onze persoonlijke ontwikkeling en verhoogt het zeker onze doorgroei- en tewerkstellingsmogelijkheden. Maar hoe ouder we worden, hoe meer factoren om rekening mee te houden zoals kinderen, relatie, full-time job, sociale verplichtingen, enz. Dag-,avond-,weekend- of afstandsopleidingen vragen immers een belangrijke inzet en soms gedurende meerdere jaren. Een reden te meer om stil te blijven staan bij je motivatie om verder te studeren want die zal de motor zijn van je doorzettingsvermogen.

Op de overzichtelijke website van de overheid www.ond.vlaanderen.be/onderwijsaanbod/ vind je informatie over de verschillende opleidingsmogelijkheden in Vlaanderen. Je kan er niet alleen terecht voor bachelors- of mastersopleidingen maar ook voor kortere opleidingen in het ruim netwerk van CVO’s ( centrum voor volwassenenonderwijs). In de diverse scholen kan je terecht om de inhoud van het lessenpakket te bespreken zodat je voor jezelf kan inschatten wat het je aan tijdsbesteding zal kosten.

Veel succes!

Zit je met vragen? Itinera biedt advies aan.

Contacteer ons