LOOPBAANBEGELEIDING

Loopbaanbegeleiding bij Itinera: oog voor jouw uniek talent.

Jouw loopbaancoach begeleidt je in jouw zoektocht : naar meer bezieling, naar een nieuwe uitdaging, naar de droombaan van jouw leven, naar meer harmonie en rust in jouw huidige baan, naar een optimalere samenwerking met jouw collega’s, naar een juister evenwicht tussen werk en vrije tijd, enz.

“Onze ontmoeting het afgelopen jaar heeft mijn leven een hele nieuwe wending gegeven Bedankt ! Eerste weekend NLP achter de rug en de intense drang om je nogmaals te bedanken.” – Lindi

Hoe pakken we dit dan aan ? Onze ervaren coaches, jouw belangrijkste tool.

Ons belangrijkste tool is jouw professionele coach. Hij begeleidt je door heel het proces met vragen, reacties, advies, houdt jou een spiegel voor zodat je zelf meer en meer een duidelijker antwoord vindt op jouw vraag.

Jouw coach kan jou uitnodigen extra opdrachten en thuiswerk te maken. Op het einde van de coaching heb je een duidelijker beeld van jouw kwaliteiten, vaardigheden, motivatie en werkwaarden. Wij staan stil bij mogelijke belemmeringen die in de weg staan om een nieuwe stap in jouw loopbaan te zetten.

En wat dan na de coaching ? Jouw POP is je rode draad.

Doorheen de coaching stel je samen met jouw coach een persoonlijk ontwikkelingsplan op dat je op het einde van de coaching een duidelijk beeld geeft van de volgende stappen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Het is als het ware jouw rode draad voor de nabije toekomst en geeft aan hoe en tegen wanneer je de volgende stappen in jouw loopbaan zet.

Loopbaanbegeleiding, voor wie ?

De loopbaanbegeleiding bij ITINERA staat open voor iedere particulier en/of organisatie. Als werknemer of zelfstandige kan je in Vlaanderen en in Brussel beroep te doen op de financiering via de loopbaancheques. Je kan deze loopbaancheques bestellen bij VDAB.
Klik hier voor meer info over de voorwaarden en aanvraag.

Vanaf 01.01.2020  wijzigen de voorwaarden om een loopbaancheque aan te vragen:

  • Men moet een totaal van 7 jaar werkervaring kunnen aantonen i.p.v. 1 jaar.
  • De tweede loopbaancheque geeft nog recht op 3 uren coaching  i.p.v. 4 uren.

Heb je nog vragen? Neem met ons contact op  0800 11 303 of via de contactpagina.

Gratis loopbaanbegeleiding met loopbaancheques

De begeleiding betaal je met loopbaancheques die je bij de VDAB kan aanvragen. Het sectorfonds logo alimentobetaalt die terug voor werknemers uit de voedingssector (PC 118, 118.3 en 220) waardoor loopbaanbegeleiding voor hen helemaal gratis is.

Bekijk hier hoe je de terugbetaling van je loopbaancheque kan aanvragen.

Opleidingscheques aanvragen via loopbaanbegeleiding?

Als hooggeschoolde kan je beroep doen op opleidingcheques als je loopbaanbegeleiding volgt en je opleiding:

  • deel uitmaakt van het persoonlijk ontwikkelingsplan dat je samen met je loopbaanbegeleider opgesteld hebt, en
  • georganiseerd wordt door een erkende opleidingsverstrekker.

Is dit het geval? Vul dan met je loopbaanbegeleider een attest in en bezorg het aan de opleidingsverstrekker.

Waarom kiest men voor de loopbaanbegeleiding bij Itinera?

  • alle coaches hebben minimum 1000 coachingsuren op hun coachingsteller =je werkt enkel samen met een coach die weet hoe jouw vraagt efficiënt en succesvol aan te pakken.
  • alle coaches werken ook als outplacementcoach => jouw coach deelt met jou een ruimer zicht op de arbeidsmarkt.
  • Itinera heeft op 20 jaar tijd een ruim netwerk uitgebouwd in de arbeidsmarkt => jouw coach kan je tonen waar je wie en hoe kan bereiken om beroep te doen op ons netwerk.
  • alle coaches worden professioneel geselecteerd, opgeleid en begeleid => de Itinera-coaches voelen zich gesteund en dat vertrouwen straalt uit op de kwaliteit van de begeleidingen.
  • je kan gedurende 1 jaar beroep doen op je coach => na de begeleiding heb je nog recht op 1 opvolggesprek binnen het jaar na de afronding van het gesprek

Waar kan je bij Itinera loopbaanbegeleiding volgen ?

Wij organiseren voor jou loopbaanbegeleiding o.a. op de volgende plaatsen :

Aalst, Aartrijke, Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Hasselt, Heist-o/d-Berg, Huise, Herentals, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Sint-Niklaas, Turnhout, Vlezenbeek, Wilrijk, Zemst.

“Ik heb nog steeds geen spijt deze wending gemaakt te hebben. Daarom ook mijn oprechte dank voor de schitterende en menselijke begeleiding die ik van jou mocht genieten. Een niet te vergeten ervaring, echt waar!! Ook al toonde ik het misschien niet, binnenin ging er van alles tekeer, en kwamen veranderingen op gang. Dat alles dank zij jouw uitmuntende begeleiding. Dus een superdikke dankjewel.” – Ann

STAPPENPLAN

De 1ste stap Inschrijven kan je via deze link. Zodra je ingeschreven bent, contacteren we jou voor een eerste afspraak. Je kan ondertussen via de VDAB je loopbaancheque bestellen. Dit kan je hier doen.Click edit button to change this text.

1 Het kennismakingsgesprek. Na de wederzijdse kennismaking, luistert de coach aandachtig naar jouw loopbaanvraag. Op het einde van het eerste gesprek formuleert de coach een plan van aanpak. Indien je jezelf hierin kan vinden, kan de coaching van start gaan. Je legt samen de volgende gesprekken vast.
2 Vervolg & duurtijd. De volgende gesprekken hebben als doel jouw inzicht te vergroten en jou te helpen bij het formuleren van het juiste antwoord op jouw vraag. Een coachingsgesprek duurt gemiddeld 1u tot 1,5u. De totale looptijd van de coaching bepaal je samen met jouw coach en wordt o.a. beïnvloed door jouw ritme, jouw beschikbaarheid en de mogelijke tussentijdse opdrachten. Het systeem van de loopbaancheques van de Vlaamse Overheid geeft jou de mogelijkheid om je te laten coachen gedurende max. 2 x 4u.
3 Einde van de coaching. Iedere coaching wordt afgerond met een Persoonlijk Actie Plan (zie uitleg hierboven).

“Ik heb veel geleerd over wat ik voor mezelf en de mensen om me heen nog aanpakken moet, waarvoor ik dankbaar ben.
Alvast een DIKKE DANKJEWEL.” – Peter