OUTPLACEMENT

Wat is outplacement?

Meer lezen

Ontslagen medewerkers

Meer lezen

Executives & Kaderleden

Meer lezen

Wetgeving

Meer lezen

Outplacement voor werkgevers

Wat is het?

Outplacement is een begeleidingstraject, dat u als werkgever vrijwillig of verplicht aanbiedt na ontslag van één of meerdere werknemers om hem/haar/hen te ondersteunen in het vinden van een nieuwe job.

Traject flow

Stappenplan outplacement
ons contacteren

Belang van professionele begeleiding na ontslag

Een ontslag is nooit een pretje, noch voor de werknemer, noch voor u als werkgever. Welke reden ook aan de basis ligt van een ontslag, altijd is het aan te bevelen om uw ontslagen werknemer professioneel te laten opvangen en begeleiden.

Voor een ontslagen werknemer kan een ontslag immers heel wat negatieve gevolgen hebben en emotionele reacties oproepen: stress, financiële problemen, angst voor de toekomst, verminderd zelfvertrouwen, boosheid, schaamte, depressieve gevoelens… Hij zal bijgevolg alle steun kunnen gebruiken.

Een goed begeleide werknemer zal trouwens een positiever beeld krijgen van zijn ex-werkgever waardoor u het positieve imago van uw organisatie blijft ondersteunen.”

ons contacteren

20 jaar ervaring

Itinera en haar coaches staan mee aan de bakermat van het outplacement in België en begeleidden reeds duizenden ontslagen medewerkers naar een nieuwe baan.

Als onafhankelijk, Belgisch en niet beursgenoteerde organisatie, kunnen we meer dan anderen de focus houden op de kwaliteit van onze dienstverlening.

Een hedendaagse & dynamische aanpak

Itinera werkt permanent aan de vernieuwing van haar aanpak. Vandaag bieden we in alle outplacementformules een coachingspakket aan met een evenwichtige afwisseling van online – en fysieke afspraken, individuele-en groepssessies, screencasts en webinars.

ons contacteren

Aanbod voor ontslagen medewerkers

Deelnemer en coach werken na kennismaking een traject op maat uit.

Onze specialisten staan de deelnemers bij op diverse onderwerpen: verkennen arbeidsmarkt, jobhunting, competentieontwikkeling, voorbereiding assessmentcenter, starten als zelfstandige, e.a.

De coach volgt de deelnemer actief op na start in nieuwe job.

Aanbod voor executives en kaderleden

Itinera zet in dit programma enkel haar Senior Coaches in.

Via een 100% op maat gemaakt programma begeleiden de coaches de Executive in een vlotte transitie naar een nieuwe functie of rol.

Extra’s in dit programma zijn: personal branding, networking, headhunting, fiscaal en juridisch advies.